Ridskola/Uteritt

Ridlekis

Vi lär oss grunderna i hantering av hästar, vi pysslar och rider ( ibland kör vi, rider ut, har voltige!). Vi pratar mkt om hur man handskas säkert med hästarna. Vi träffas en gång i veckan för att tillsammans med våra söta ponnyer på ett säkert och lustfyllt sätt lära er grunden för hur det är att vara tillsammans med hästar. Samtidigt lär sig barnen även grunderna i ridning och hästskötsel och övar upp smidighet, känsla och balans. De får också en ökad förståelse och respekt för hästar.

Vi börjar i stallet och gör i ordning ponnyerna, sen rider vi ut en stund i skogen eller i ridhuset, ibland kör vi med vagn, vi avslutar med att sköta om de ponnyer som inte går lektion igen.

Ridlekis från 5-8 år  avsatt tid 45 min, ridning 30 min 130kr.   grupp strl upp till 7 barn.

Ridskola

Vi lär oss grunderna i hantering av hästar, vi pysslar och rider (ibland kör vi, har voltige, eller rider ut!). Vi pratar mycket om hur man handskas säkert med hästarna. Vi träffas en gång i veckan för att tillsammans med våra ponnyer på ett säkert och lustfyllt sätt lära er grunden för hur det är att vara tillsammans med hästar. Samtidigt lär sig barnen även grunderna i ridning och hästskötsel och övar upp smidighet, känsla och balans. De får också en ökad förståelse och respekt för hästar. Vi varvar dressyr,markarbete, hoppning och uteritter.

Vi börjar i stallet och gör i ordning ponnyerna, sen rider vi, ibland kör vi med vagn, vi avslutar med att sköta  om de som inte ska gå lektion igen.

4-7 barn/ grupp, 1 timme, varav ridning är 45 min. 15min förberedelse,hästkunskap,  160kr/barn.

Varannan vecka 180kr/gång vi fakturerar ca  2ggr/termin. 

Ålder från ca 7år

Barnen kommer lära sig att:

-Veta hur de ska handskas med sin hästkompis på ett säkert sätt.

-Kunna rykta, tränsa, sadla, kratsa hovar.

-Veta hur man beter sig i ett stall.

-Kunna rida hästen i alla gångarter själv,  hoppa enklare hinder, kunna grunderna i körning.

 Hoppspecial

Vill du träna mer hoppning? På tisdagar och torsdagar har vi hoppspecialen, det är för elever på ridskolan, el privatryttare som satsar lite extra på hoppning och vill ut och represtentera föreningen på tävling. 200kr/gång, 60 min ridning. Förtur på klubbtävling. 

För ridning i hoppspecialen, samråd med dun ridlärare. Krav, minst en lektion utöver specialenhet i vanlig grupp el privatträning varje vecka.

 Dressyrspecial

Vill du träna mer dressyr? På måndagar har vi dresyrspecialen, det är för elever på ridskolan som satsar lite extra på dressyren och vill ut och represtentera föreningen på tävling. 200kr/gång, 60 min ridning. Gruppen är på Max 6 elever. Förtur på klubbtävling.

För ridning i dressyrspecialen, samrådmed din tränare.

 

 

Vuxengrupp

Grupp ca 1 h/gång, varav ridning 50min, 10 min förberedelse. vi rider dressyr, markarbete, hoppar och rier ut vid bra väder och efter önskemål. kostnad 220kr.

Information angående ridning

För att kunna erbjuda igenridning och planera inför lektioner gäller följande:

Om ni ej kan komma på er lektion får ni rida igen den på annan erbjuden dag och tid inom 2 veckor, förutsatt att lektionen avbokas senast kl 18:00 kvällen innan.

 OBS! Vid uppsägning av ridplats meddelas detta senast 2v innan nästa termins början för att inte bli betalningsskyldig, terminen är delad i 2 betalperioder. ( OBS, termin ej lika med betalperiod!)

Alla nya elever har möjlighet att prova på 2veckor innan man beslutar att fortsätta, vill man ej fortsätta betalar man endast in för de 2 veckorna. Viktigt att senast vid vecka 2 meddela er ridlärare om ni inte tänker fortsätta!

Du kommer att behålla riddag och tid vid terminsbyte om vi inte kontaktar dig.

 

Privatlektion 2018

350kr/gång enskild lektion 40min på ridskolanshästar. Förberedelse utöver ridtiden.

Lektion på egen häst 350kr 45min. ( inkl ridbaneavgiften)

 Hoppträning 300kr på ridskolehäst, 2 ekipage, 60 min.

Hoppträning 250kr på egen häst, minst 2 ekipage Max 4. (2 ekipage 60 min, 4st  75 min)

 

Varje termin består av minst 2 tillfällen hästkunskap vid ridning på ridskolan i grupp. Missad teorilektion kan inte ridas igen! Utan teori ersätts vid möjlighet med teorilektion.

 

 

 

Välkommen

till www.reidarsgården.se

Nyhetsbrev

Länkar

Följ oss på instagram och Facebook!

reidarsgarden

Reidarsgården