Mer om oss

 

Välkommen till ridskolan med det lilla extra 
Hos oss erbjuds du en god ridutbildning inom främst dressyr och hoppning men även uteritt i skog och mark. Vi provar även på flera av de olika grenar som finns inom ridsporten.
Vi lägger stort fokus på ryttarens sits och balans. 
Vi ser till varje ryttare och dess förutsättningar och mål.

 

"Vårt långsiktiga mål är att bli en av Sveriges bästa ridskolor med välutbildade hästar som även är ute på tävlingar och engagerade ridlärare och instruktörer med erfarenhet och kunskap"

 

/jag-a-w.jpg

Johanna med sonen William på invigningen av nya ridhuset maj-15

 

 

 Reidarsgården bedriver häst-och ryttarutbildning med hög kvalité på vår familjegård med fantastiska rid- och träningsmöjligheter.

Johanna är SV ridlärare 1, och även utbildad MA/NO/SVA-lärare och har även läst specialpedagogik. Hon har arbetat både på fritids, i grundskolans år 4-6 och 7-9, på SFI och år 7-9 med SVA. Nu arbetar hon heltid hemma på gården med ridskolan,den dagliga verksamheten, utritter, sköter djuren och tar emot besökare.

 Utbildningar inom ridsporten:

Svenskridlärare 2015

Diplomerad Ridledare 2014

Diplomerad hästskötare 2014

Hästkunskap level 1 2014

FU 1 (funktionsnedsättning och delaktighet-ledarskap) 2013

VULK- vuxen ungdomsledarkurs 2013

Fortbildning för ridlärare 2013

 

 

Ridskoleverksamheten

Vi bedriver privat ridskoleverksamhet. Det innebär att vi inte är knutna till en vis förening. Elever måste inte vara medlemmar i förening för att rida här. Det finns inga krav på att jobba ideellt. Men man får hänga i stallet hur mkt man vill. Rabatt för årskort för gårdsbesök ges till ridande elevers familjer.

Totalt erbjuder vi ca 40 ridveckor per år, varav det är praktiskt och/eller teoretisk hästkunskap minst 4 gånger av dessa veckor, - men man får självklart gå på fler hästkunskapslektioner även de dagar du inte har ridtid utan extra kostnad! 


Vi strävar efter att kunna erbjuda så mycket teori som möjligt då detta är en viktigt del i ridutbildningen. Vi försöker göra dessa lektioner så innehållsrika som möjligt och att de ska handla om saker som intresserar och utvecklar.

 Reidarsgårdens hästar och ponnyer är mycket välutbildade och vi har små grupper vilket gör att det blir mycket "ridning" på lektionerna, 4-7 elever/grupp.

Flera av våra skolhästar tävlas av våra elever i både hoppning och dressyr på både hemmaplan och externa tävlingar.

 

 

 

Kontakta oss gärna för mera information, frågor eller bokningar.

Telefon:

Johanna Reidarsdotter 070-360 97 85

Mail:

Reidarsdotter@hotmail.com

Adress:

Aspensäng 170

71193 lindesberg

 Karta:

http://kartor.eniro.se/m/9RIYN

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen

till www.reidarsgården.se

Nyhetsbrev

Länkar

Följ oss på instagram och Facebook!

reidarsgarden

Reidarsgården